Staňte sa členom občianskeho združenia a čerpajte členské výhody. Viac info 

Matematika 1 – základy – pracovný zošit série Kľúč k vedomostiam

(7 recenzií zákazníkov)

  • Cena: 9,99 
  • Členská cena: 8,49 

Tretí z pracovných zošitov série Kľúč k vedomostiam, ktorý objasňuje základy matematiky. Bez týchto základov nie je možné učiť sa pokročilejšie veci v matematike ani mnohé iné predmety (najmä fyziku a chémiu).

Na sklade

Vedeli ste, že ako člen nášho občianskeho združenia môžete nakupovať produkty so zľavou? Len tak! Zaregistrujte sa.

Formát

A4 na výšku

Počet strán

80

Jazyk

EAN: 9788069045019 Katalógové číslo: 77473766 Kategórií: , , , , Hmotnosť: 0.239 kg Rozmery: 29,7 × 21 × 0,5 cm

…tá hlúpa matika! Načo sa to učíme?! Veď to nikto nepotrebuje! Je ťažká! Ja ju neviem! Nerozumiem jej! Nechcem sa ju učiť!…

Nekonečný príbeh mnohých detí. Nechuť k matematike nám často ostáva až do dospelosti. Pritom je to jedna z troch základných schopností každého človeka – čítať, písať, počítať. Nie je náhoda, že matematika je jedna z týchto troch základných schopností – je totiž všade okolo nás a potrebujeme ju každý deň!

 

Je problém v tom, že na to niekto bunky má a niekto nie? Toto nedáva zmysel, lebo neexistujú “matematické bunky”. To by potom musel mať človek “čítacie bunky”, “chemické bunky”, “fyzikálne bunky”, “bunky na varenie”, “bunky na geografiu”, “písacie bunky”, “bunky na kreslenie”, “jazykové bunky” a kopu ďalších.

 

Pracovné zošity série Kľúč k vedomostiam majú v názve „Učiť sa je zábava“. Dieťa je od prírody veľmi zvedavý tvor a preto je pre neho zábava získavať nové vedomosti, učiť sa nové veci, aby bolo schopné fungovať v živote. Akonáhle prestáva rozumieť tomu, čo sa učí, prestáva to byť zábava a stáva sa to trápením. Nielen pre neho, ale aj pre jeho rodičov.

Ľudia sa dorozumievajú pomocou slov. Avšak ak im nerozumieme, nie je možné pochopiť ani vec, ktorej sa týkajú. Navyše, každá oblasť má svoje slová. Voláme ich kľúčové slová. Napríklad zubár by nikdy nikomu neopravil žiadny zub, keď by nevedel, čo znamenajú slová ako zub, injekcia, plomba, zubárske kliešte, zubárska vŕtačka a podobne.

 

Matematika je veľmi veľká oblasť, ale to neznamená, že sa jej nedá porozumieť. Problémy s matematikou začínajú hneď na prvých hodinách v prvom ročníku základnej školy. Pani učiteľka im povie, že ďalšiu hodinu budú mať matematiku. Otázka je, či im je vysvetlené, čo to vlastne matematika je, načo slúži a to všetko ich rečou, teda jednoducho. Začnú sa učiť číslice a čísla. Opäť, málokedy im niekto vysvetlí rozdiel medzi týmito dvomi slovami. Potom postupne prejdú na matematické operácie – sčítavanie, odčítavanie, násobenie a delenie. A tam sa mnohé dostávajú už do vážneho zmätku.

SK cislo definicia obrazok_Page_08

Pracovný zošit Matematika 1 – základy obsahuje a veľmi jednoducho vysvetľuje práve kľúčové slová, ktoré sa týkajú základov matematiky. Vrátane toho, čo je matematika, číslo, množstvo, sčítavanie, delenie a ďalšie kľúčové slová.

 

V matematike veľmi dobre vidieť to, keď sa zanedbajú základy. Veci vo vyšších ročníkoch idú podstatne ľahšie, keď sú pochopené základy. A naopak, ak to niekomu nejde dobre vo vyšších ročníkoch, problém nie je učivo vyššieho ročníka, ale v prvom rade sa treba uistiť, že v základoch neostalo nič nepochopené. Je to podobné, ako keď by dom nemal poriadne základy a čím by sme pridávali vyššie a vyššie poschodia, o to viac by sa celý začal triasť a nakláňať.

 

So zošitom sa pracuje veľmi jednoducho – študent si najprv prečíta význam daného kľúčového slova a príklady jeho používania. Potom urobí pár predpísaných cvičení a nakoniec si precvičí jeho používanie vo vetách, ktoré vymyslí on sám. Pre všetky c